Marklyft med Hex Bar

Tjena!

Idag är det dags för mitt ryggpass. Jag ska återkomma senare med mer info om mitt träningsschema. Men jag tänkte kort skriva lite om en nice grej jag börjat med. Nämligen att köra marklyft med en så kallad Hex Bar istället!

En hex bar är ett hexagonalt ramverk man står inuti. Detta gör att kraven på på rörlighet och teknik minskar. Som jag förstår det så belastas benen lite extra. Hur som helst så passar en hex bar mig PERFEKT. Jag har alltid gillat marklyft, liksom lyfta tunga grejer från marken, SVINKUL. Men som så många andra har jag fått lite problem med ryggen och min teknik/rörlighet är inte så bra…

Men efter jag började köra med en hexbar så har vikterna bara skjutit i höjden! 😀 Jag minns inte exakt men tidigare körde jag nog som mest 115-120kg i marklyft om cirka 3 set á 5 rep. I hex bar har jag ökat från 125kg (5-5-5) till 140kg i senaste passet.

Ikväll ska jag öka till 145kg och det ska bli riktigt spännande att se hur det går! Håll tummarna för mig!

hex bar 140 kg marklyft
140kg hex bar från senaste passet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *